Meterhaneaua patriotului naționale – 1 Decembrie, 2013

 

[podloveaudio mp3=”http://oedip-piaf.ro/wp-content/uploads/Meterhanea-01-Track-1.mp3″ ]

mete

Oana Maria (poezii, claviaturi) / Mugur Grosu (poezii, claviaturi) / Nea Grigore (contrabas) / special guest: Stefan Bo (chitară)

“Urechea fină a stilatei englezoaice Lady Elisabeth Craven, obișnuită cu menuetele cântate la spinetă sau clavecin, a fost de-a dreptul rănită de talgerele, tobele și alămurile zgomotoase ale meterhanelei lui Nicolae Mavrogheni (1786-1790).
Domnitorul o primise într-o audiență la Palat și, voind să-i faca o cât mai bună impresie, când distinsa englezoaică se pregătea să se retragă, fusese rugată să mai zăbovească puțin, pentru a asculta muzica domnească, chemată să cânte în cinstea sa. “Când m-am ridicat să plec – consemna în memorii – , unul dintre șambelani mi-a spus în șoaptă să stau din nou jos și atunci urechile mele au fost izbite de cel mai diabolic zgomot pe care l-am auzit vreodată; la care, secretarul a spus cu glas tare și foarte grav <<Pentru dumneavoastră doamnă, muzica voievodului>> ” (Adrian-Silvan Ionescu – De la meterhanea la opera română)”

Coordonate precise: Question Mark – The Social Club, Calea Victoriei 48-50 (Pasajul Victoriei, pe partea opusă intrării din Academiei. Daca te-ai rătăcit, uită-te la ghete si o să vezi un hublou luminat la nivelul solului prin care te poti uita de sus la ce se intampla in club. Apoi vezi scările si găsesti o usă cu moaca lui Jack Nicholson. Acolo este cantarea.” … și aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *